933 35 80 54

Horari especial d'estiu- Atenció telefònica de Dil

La Unitat de Manteniment d'Implants de l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona va néixer l'any 2012 per donar solució a la creixent necessitat de tractar a pacients que havien desenvolupat patologies periimplantàries. La patologia periimplantària més comuna és la periimplantitis, un procés inflamatori que afecta els teixits que envolten un implant dental i que ocasiona una pèrdua del suport ossi en el qual s'hi ha integrat. 

A causa de la creixent demanda de col·locació d'implants, ha estat imprescindible donar solució als tractaments derivats que s'associen a aquesta pràctica. Aquesta unitat, que tracta setmanalment a més de 40 pacients, ha creat un conjunt de protocols per ajudar a diagnosticar patologies i crear mecanismes que facilitin que els pacients acudeixin periòdicament a les sessions de manteniment i control.

Segons un estudi, publicat pel Màster de Cirurgia Bucal i Implantologia Bucofacial de la Universitat de Barcelona, en el Journal Of Clinical Periodontology, del 12 al 22% dels pacients desenvoluparan una periimplantitis en els 5 anys posteriors a la col·locació d'un implant. Per això, cal destacar la importància de la prevenció i la higiene oral per reduir aquest tipus de patologies i per frenar els problemes associats. 

També caldrà prestar especial atenció a aquells pacients amb antecedents de periodontitis, ja que està demostrat que, si no acudeixen a les visites de control i manteniment, pateixen una pèrdua òssia periimplantaria significativament superior en comparació als pacients que sí que ho fan.

Molts dels casos duts a terme per aquesta unitat requereixen un abordatge transversal al pacient que permeti aconseguir el millor resultat mitjançant la realització de reunions interdepartamentals, des del punt de vista de les diferents disciplines relacionades; l'ortodòncia, la rehabilitació protèsica, la cirurgia, etc. Tal com apunta el Dr. Figueiredo, “Avui dia és imprescindible tenir una visió global i interdisciplinària en l'Odontologia, perquè sinó els tractaments difícilment seran reeixits”.

Demana la teva primera visita

Necessites atenció odontològica?