933 35 80 54

Horari especial d'estiu- Atenció telefònica de Dil

L'odontologia estètica és l'especialitat de l'odontologia dirigida a solucionar problemes relacionats l'aspecte de la boca. L'objectiu és mantenir la bellesa natural de les dents i aconseguir un somriure més bonic i harmònica, mitjançant tractaments senzills, indolors i de curta durada. 

Falta d'harmonia dental

¿Què tracta l'odontologia estètica? 

La falta d'harmonia dental pot comportar, sobretot, problemes d'autoestima. L'alteració de la composició estètica del somriure obre la porta a tractaments cosmètics que aconsegueixin retornar als pacients l'estètica desitjada. Les principals alteracions que tracta l'odontologia estètica són les següents: 

 • Asimetria dental: L'asimetria dental es produeix quan les dents superiors i inferiors es troben posicionats asimètricament entre si, ja sigui perquè apareixen desaparellades o apinyades. 
 • Diastemes interincisius: Quan les dents anteriors es troben separades entre si. Aquest espai excessiu entre dents pot anar associat a una inserció baixa del fre, a la falta de peces o a dents que no ocupen tot l'espai que la geniva ha reservat. 
 • Canvi de coloració: Quan es presenten dents enfosquides o descolorides. Això pot ser causat per l'efecte de certs medicaments o com a conseqüència del consum de cafè, te, mate o tabac. 
 • Càries de coll: Són aquelles càries que es produeixen en la zona pròxima a la geniva, el coll de la dent (d'aquí el nom). Aquesta zona és una de les parts més vulnerables ja que el coll està recobert per una fina capa d'esmalt que, en exercir una força masticatòria excessiva, pot provocar que aquest es desprengui i formi una cavitat on tindrà lloc la proliferació de la càries. El seu origen pot ser bacterià o per abrasió, erosió i abfracció. 
 • Fractures dentals: Les fractures dentals alteren la forma i harmonia de les peces dentals. En la majoria de casos es deuen a traumatismes. Una peça fracturada pot causar complicacions a llarg termini, per exemple, donar lloc a sensibilitat dental, a més de provocar certa incomoditat en somriure. Les dents més propenses a sofrir aquest tipus de lesions són els incisius superiors. 

Tractaments estètics

Quins tractaments realitzem? 

Gràcies als avanços tecnològics dels últims anys, l'odontologia compta ara amb una àmplia diversitat de tècniques que permeten realitzar tractaments personalitzats amb la finalitat de solucionar els problemes d'origen estètic que més preocupen els pacients: 

 • Blanqueig dental: És un dels tractaments més sol·licitats. El blanqueig dental s'encarrega d'eliminar les taques que enfosqueixen les peces dentals i proporcionar-los un color blanc i uniforme. És un tractament relativament econòmic que ofereix molt bons resultats. 
 • Carilles estètiques: És un tractament indolor que consisteix a implantar unes petites làmines d'un gruix de 0,8 i 1,5 mil·límetres sobre la superfície de la dent amb la idea de camuflar la peça dental real proporcionant un aspecte més estètic al somriure. Aquest procediment estètic s'ha popularitzat molt recentment perquè permet alterar el somriure oferint un aspecte molt natural. Les carilles poden ser de porcellana o de composite, les primeres tenen un cost més  elevat i resulten també més resistents que les segones. 
 • Correcció d'asimetries dental: L'asimetria dental pot corregir-se mitjançant ortodòncia. Quan l'asimetria que presenta un rostre (i les seves dents) té origen ossi, es recorrerà llavors a la combinació d'ortodòncia i cirurgia. Un estudi facial, de la mà de les últimes tecnologies 3D, serà de gran ajuda per a planificar correctament l'operació. 
 • Tancament de diastema: Aquest tractament consisteix a eliminar els buits entre les dents. Existeixen diferents tractaments: d'una banda es pot realitzar un tractament de reconducció de les dents amb ortodòncia per a moure'ls i que ells mateixos s'encarreguin de tancar l'espai, l'altre tractament passa per l'implant d'unes carilles de porcellana o composite en la part exterior de la dent o per substituir les dents anteriors originals per uns implants. Tant si s'usen carilles com a implants, aquests seran dissenyats per a ser més amples que les dents originals, fet que solucionarà el buit i millorarà l'aspecte del somriure. 
 • Restauració de càries de coll: El tractament de la càries de coll s'encarrega, primer, d'eliminar tot el teixit corcat per a posteriorment restaurar-lo amb un material biocompatible i polir-lo bé. Aquest tractament cosmètic permet que la dent corcada recuperi la seva funció i estètica. 
 • Recanvi d'amalgames per restauracions amb llum halògena: Aquest tipus de recanvis permeten reemplaçar les antigues restauracions d'amalgames metàl·liques per unes restauracions de composite que resulten més estètiques: queden del mateix color que la dent, a més són més fàcils de conservar i presenten millors qualitats físiques i químiques.
 • Reconstrucció de fractures: La reconstrucció d'una dent dependrà del grau de trencament que present. La reconstrucció d'una fractura dental consisteix a crear un petit motlle a base de resina o porcellana per a imitar el tros de la dent perduda. La resina en entrar en contacte amb la llum d'alta intensitat s'endureix, aconseguint que la peça dental fracturada torni a tenir el mateix aspecte original. No obstant això, si la fractura de la dent és de majors dimensions, la solució passarà per usar les carilles dentals esmentades anteriorment.

Odontologia estètica a l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona

Una bona odontologia estètica es tradueix en una millora en la qualitat de vida dels pacients, així com en un rostre més harmònic i un somriure bonic que donarà gust ensenyar. A l'Hospital Odontològic, ens preocupem pel benestar dels nostres clients. I això és el que ens anima a continuar innovant constantment per a anar actualitzant els tractaments i així poder oferir en tot moment les últimes novetats del sector.

Gràcies a l'ús de tècniques pioneres i a l'experiència del nostre equip multidisciplinari, podem garantir uns resultats duradors, naturals i individualitzats, concordes amb l'harmonia del rostre dels nostres clients i l'aparença desitjada.

Demana la teva primera visita

Tens alguna alternació dental que t'agradaria solucionar?