933 35 80 54

Atenció telefònica de Dill. a div. de 9h. a 19h

Els exàmens de raigs X són un mètode important per ajudar els odontòlegs a diagnosticar, planificar els tractaments i fer el seguiment de l'evolució de les lesions.

Tècniques de diagnòstic específiques

Com diagnostiquem? 

Existeixen quatre tipus d'exàmens radiològics dentals: 

 • Radiografia intraoral: En un tipus de radiografia dental en la qual la imatge es pren dins de la boca del pacient. S'utilitza sobretot per a identificar casos de càries interproximals (entre les dents del pacient) o problemes en les arrels de les dents.
  Entre les radiografies intraorals, trobem les conegudes com periapicals, que s'usen per a obtenir la imatge completa de l'estructura d'arrels i corones d'un o dues dents; i les que es diuen radiografies d'aleta/mossegada, on la placa es col·loca entre les dents del pacient per obtenir una imatge de les corones en mossegar la placa radiològica. Aquesta última s'usa especialment en casos de càries interproximal.
 • Radiografia panoràmica: És una tècnica radiològica que mostra les estructures òssies dels maxil·lars, l'articulació de la mandíbula i les dents en una sola imatge. Per a fer-ho, es precisa d'una màquina especial que trencada al voltant del cap del pacient. Aquest tipus de radiografia també és coneguda com ortopantomografia, ja que l'aparell rep el nom de ortopantomògraf. Aquesta tècnica serveix per a detectar en un mer cop de vista l'existència o no de problemes bucals que no es detectarien en un simple examen visual.
 • Radiografia cefalomètrica: És un tipus de tècnica de gran utilitat en estudis previs a una ortodòncia. Permet conèixer l'estat general dels ossos del crani i les proporcions entre ells, per a detectar anomalies morfològiques, de col·locació i/o de creixement de les dents i així determinar el tractament que convindria seguir per a corregir aquestes anomalies. 
 • CBCT: Les sigles CBCT vénen de l'anglès i fan referència a “Cone Beam Computed Tomography”, la qual cosa en espanyol significa “Tomografia Automatitzada de Feix Cònic”. És una de les tècniques de diagnòstic radiològic d'última generació més innovadores del mercat i permeten obtenir imatges en 3D del cap i al boca del pacient.
  El CBCT és a nivell odontològic el més semblant a un TAC mèdic, no obstant això el CBCT utilitza només la dosi de radiació necessàries per a obtenir la imatge en 3D dels ossos, la qual cosa significa que el pacient se sotmet a una radiació molt inferior que amb un TAC i durant menys temps.

Tecnologia d'última generació

Què ofereix el CBCT de l'Hospital?

A l'Hospital Odontològic, disposem d'un equip de CBCT que ens permet realitzar un diagnòstic més precís, a més de suposar una gran comoditat per als nostres pacients: 

 • Menor dosi de radiació.
 • Menor temps d'exposició.
 • Millor apreciació de les estructures.
 • Diagnòstic més precís.

Diagnòstic per la imatge a l'Hospital Odontològic Universitat de Barcelona

A l'Hospital Odontològic, comptem amb els últims avanços en equipament radiològic per a assegurar-nos sempre la màxima precisió en els diagnòstics i, en conseqüència, una millora en els tractaments. Disposar de les últimes tècniques ens permeten oferir també una experiència molt més segura i agradable per als pacients, la qual cosa es tradueix en un servei odontològic d'altíssim nivell. 

És gràcies a la nostra convicció per la constant innovació en radiologia i la nostra vocació per complir de forma rigorosa els estàndards de qualitat i seguretat que podem dir que comptem amb uns alts índexs de satisfacció pel que fa als exàmens radiològics realitzats en el centre.

Demana la teva primera visita

Necessites una revisió dental?