933 35 80 54

Atenció telefònica de Dill. a div. de 9h. a 19h

Informació per a estudiants: curs teòric-pràctic de venopunció, PRF i maneig d'àcid hialurònic en cirurgia oral i estètica peribucal.

Informació per a estudiants: curs teòric-pràctic de venopunció, PRF i maneig d'àcid hialurònic en cirurgia oral i estètica peribucal.

Informació sobre el curs:


El curs es farà de la mà de  la càtedra d'Implantologia Oral de la Universitat de Barcelona i Biohorizons camlog. Les docents que faran el curs són: la Dra. Verónica Schiavo, la Dra. Carmen Martín i la Dra. Mariví Álvarez. I s'estructurarà en tres parts:


- A la primera part, venopunció i PRF, s'exploraran els components biològics i classificació dels concentrats plaquetaris, s'estudiarà l'anatomia de la mà i la tècnica de venopunció pas a pas. Tractarà sobre la L-PRF, biologia, protocols, materials necessaris, usos en cirurgia oral, regeneració i estètica peribucal. Centrífugues i tubs de recol·lecció, i explorarà les bases legals per l'ús de concentrats plaquetaris en odontologia. A la part pràctica es farà: venopunció, coàgul, confecció de membranes, Sticky bone i plugs plaquetaris.

- A la segona part, es tractarà sobre el material d'àcid hialurònic: el procés d'envelliment, anatomia aplicada als farciments facials, tipus de farciments dèrmics, introducció a l'àcid hialurònic, aplicacions en periodòncia, medicina oral, ortodòncia, rehabilitació i cirurgia oral, bases legals per l'ús d'àcid hialurònic, anàlisi del pacient – protocol fotogràfic i anestèsia. Aprendrem diferents tècniques d'infiltració: en tècniques de farciment i perfilat de llavis, somriure gingival, papil·les interdentals, solc nasogenià, farciment de mentó, línia i angle mandibular.

- Finalment, la tercera part, la part pràctica en pacient, l'alumne haurà de portar un pacient. Al curs s'inclou 1 xeringa d'àcid hialurònic per la realització de la pràctica.

És obligatori que l'alumnat estigui subscrit a un segur de responsabilitat civil per fer aquesta pràctica i que aporti un resum de la història clínica del pacient. A més, es recomana que s'enviïn 6 fotos en diferents angles del pacient, perquè s'aprofiti bé el curs pràctic.

El curs es farà al següent horari:

Divendres 29 de setembre de 9h a 13h i de 15h a 19h i dissabte 30 de setembre de 8h a 13h a l'aulari del Campus de Ciències de la Salut de Bellvitge i a l'Hospital Odontològic UB.

Per a més informació, envieu un correu a v.schiavo@ub.eduenvieu un correu a  v.schiavo@ub.edu